• Achtkarspelen sluit 2020 financieel positief af

  Het college van Achtkarspelen heeft 2020 afgesloten met een positief resultaat van 6,5 miljoen euro. ‘Het positieve saldo op de jaarrekening is vooral te danken aan een éénmalige opbrengst van de verkoop van Eneco aandelen’, aldus wethouder Harjan Bruining. ‘De reservepositie van de gemeente is dankzij dit resultaat verbetert tot ruim 23 miljoen.’
 • Herinrichting Oude Dijk geëvalueerd

  In januari 2019 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om de Oude Dijk beter in te richten. De maatregelen zijn geëvalueerd en samengevat.
 • Start werkzaamheden Alde Dyk

  Dinsdagochtend gaf wethouder Max de Haan het startsein voor de werkzaamheden aan de Alde Dyk in Kootstertille. De weg tussen de rotonde en de Pinksterblomstrjitte wordt opnieuw ingericht om geluidsoverlast te verminderen en een veiligere verkeerssituatie te creëren. 
  Max de Haan bij wegwerkzaamheden Alde Dyk
 • Positief zwemadvies voor recreatiestrand Skûlenboarch

  Dit jaar staat het recreatiestrand nabij Drogeham en Kootstertille voor het eerst op de lijst van de provincie met veilige en schone zwemlocaties.
  Zwemstrand Skûlenboarch
 • Update brand Noardburgum

  Op donderdag 20 mei is een uitslaande brand ontstaan bij een houthandel aan de Woudweg 19 in Noardburgum. Een loods met op het dak ruim 1.600 zonnepanelen is door de brand verwoest.
  Update brand Noardburgum
 • OPNIEUW wil graag opnieuw uitbreiden

  Met het tekenen van een intentieovereenkomst voor uitbreiding spreken wethouder Harjan Bruining namens gemeente Achtkarspelen en de eigenaren van het circulaire bedrijf OPNIEUW de wens uit om het bedrijf in en voor Buitenpost te (be)houden.
  Wethouder Harjan Bruining bij OPNIEUW
 • Johannes Huitema Oudste Doortrapper van Achtkarspelen

  Johannes Huitema uit Surhuisterveen is met zijn 94 jaar de Oudste Doortrapper van Achtkarspelen. Daarvoor ontvangt hij de Doortrapper-bokaal. Doortrappers zijn ouderen (70 jaar en ouder) die regelmatig fietsen. Doel van het project is om senioren te stimuleren zo lang en veilig mogelijk te blijven fietsen.
  Oudste doortrapper van Achtkarspelen
 • Informatie voor agrarische bedrijven i.v.m. brand Noardburgum

  Door de hevige brand en vrijgekomen hitte zijn er deeltjes van de zonnepanelen neer gekomen in de omgeving. Heeft u als eigenaar deeltjes van de zonnepanelen in het land aangetroffen? Dan adviseren wij als volgt te handelen.
 • Deeltjes vrijgekomen na brand in Noardburgum

  (Update 21 mei, 19.10 uur) Donderdag 20 mei heeft een grote uitslaande brand een loods en een woonboerderij in Noardburgum verwoest. Bij de brand is niemand gewond geraakt.