Het bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat een persoon in leven is. U kunt het bewijs van in leven zijn alleen krijgen bij de gemeente waar u ingeschreven staat. U kunt zelf het bewijs van in leven zijn aanvragen, of iemand machtigen om dit te doen.

Als u een bewijs van in leven zijn in het buitenland wilt gebruiken, heeft u een internationaal bewijs van in leven zijn nodig. Dit internationale bewijs heet een Attestatie de Vita. Let op! Een internationaal bewijs van in leven zijn kunt u alleen persoonlijk aan de balie aanvragen.

Wat kost het?

  • € 15,70 in 2023

Het bewijs van in leven zijn en een Attestatie de Vita zijn gratis als u aan kunt tonen dat u deze nodig heeft voor uw pensioen. Neem hiervoor uw pensioenbrief mee.

Hoe werkt het?

Persoonlijk aanvragen of machtigen

Een Attestatie de Vita kunt u alleen aanvragen door zelf langs te komen op het gemeentehuis in Buitenpost. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 14 0511. Neem een geldig identiteitsbewijs mee. Vraagt u het bewijs aan voor een pensioenfonds? Neem dan ook de originele brief van het pensioenfonds mee waarin hierom gevraagd wordt.