We houden u via deze pagina op de hoogte van de situatie in de gemeente rondom het coronavirus en de maatregelen die worden getroffen

   Vaccineren

   Het vaccineren tegen het coronavirus is in volle gang. Informatie over het vaccineren vindt u op de website van GGD Fryslân. Als u niet met eigen vervoer of met het inschakelen van uw sociale netwerk naar de priklocatie kunt komen, kunt u het volgende overwegen. 

   • Heeft u een Valys-pas? Neem dan contact op met Valys: telefoonnummer 0900-9630
   • Heeft u een taxipas van Wmo? Neemt contact op met Jobinder: telefoonnummer 0900-4050500

   Is bovenstaande niet van toepassing? Neem dan contact op met Welzijnsorganisatie Kearn, telefoonnummer 0511-465200 tussen 9.00 en 12.00 uur. Zij kijken of er een vrijwilliger beschikbaar is die met u kan reizen. Is dit niet mogelijk? Neem dan contact op met uw huisarts om u in de huisartsenpraktijk te laten vaccineren. De huisarts heeft op dit moment waarschijnlijk nog geen geschikt vaccin. Het duurt in dat geval langer voordat u de vaccinatie kan ontvangen.

   Informatie coronavirus

   Op de sites van onder andere de GGD Fryslân en het RIVM vindt u meer informatie over het coronavirus, waaronder veelgestelde vragen en de geldende richtlijnen.

   Heeft u vragen over corona of de Britse variant? U kunt terecht bij de advieslijn van GGDFryslân: (088) 229 93 33.

   Hulp voor ondernemers

   Ook ondernemers worden zwaar getroffen door het coronavirus. Het kabinet heeft verschillende landelijke maatregelen genomen waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Ook de provincie komt ondernemers op verschillende manieren tegemoet. De gemeente heeft gekeken welke ondersteuning zij kan bieden bovenop het pakket aan maatregelen van de Rijksoverheid. 

   Openingstijden gemeentehuis en milieustraat 

   Vanwege de coronamaatregelen is het gemeentehuis in Buitenpost alleen geopend voor publiek mét een afspraak

   De milieustraat zijn gewoon open. Wel zijn extra maatregelen genomen. Er mogen maximaal 5 auto’s tegelijkertijd op het terrein aanwezig zijn. Dit betekent dat (in geval van drukte) wachttijden kunnen toenemen. Meer informatie vindt u op de website van de Omrin

    Huwelijken

    De coronamaatregelen hebben gevolgen voor de huwelijksceremonies. Er gelden bepaalde regels binnen gemeente Achtkarspelen.

    Sport

    Het coronavirus heeft invloed op sport in de gemeente. Vanaf 19 mei zijn sporthallen, gymzalen en het zwembad weer open voor publiek. Buitensporten is voor alle leeftijden weer toegestaan onder bepaalde voorwaarden. De meest actuele informatie en voorwaarden met betrekking tot sporten vindt u hieronder: