Verkiezing Ondernemersprijs Achtkarspelen 2023

Gemeente Achtkarspelen is 'grutsk' op alle ondernemers in de gemeente. Daarom organiseert de gemeente, in samenwerking met met ondernemersverenigingen en onderwijs, dit jaar weer de verkiezing van de Ondernemersprijs Achtkarspelen (OP8K). 

De stembus is inmiddels gesloten! De verkiezing is op donderdag 9 november in de Lantearne te Surhuisterveen. Zet deze datum vast in uw agenda! Details over de verkiezingsavond volgen nog. 

Over de Ondernemersprijs  

De Ondernemersprijs is een prijs voor bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen die uitblinken in de gemeente. Ondernemers of organisaties kunnen genomineerd worden. Vervolgens worden de genomineerden beoordeeld door een professionele jury die let op verschillende criteria. Er zijn prijzen voor ondernemers uit het kleinbedrijf en middenbedrijf. Ook is er een Onderwijsprijs en een Publieksprijs.


Verkiezingsavond

De verkiezing is op donderdag 9 november in de Lantearne te Surhuisterveen. Zet deze datum vast in uw agenda!  Details over de verkiezingsavond volgen nog. 

  Talentontwikkeling in Achtkarspelen  

  Het thema van verkiezingsavond is ‘Talentontwikkeling'. Hoe gaan organisaties om met talent van medewerkers? Wat zijn de kansen en mogelijkheden om talent te ontwikkelen?

  Talentontwikkeling hoeft niet altijd groots te zijn. De vraag: 'zit de juiste persoon op de juiste plek?' kan al veel opleveren. In tijden van grote personeelstekorten is talentontwikkeling een belangrijk onderwerp voor werkgevers. Daarnaast sluit het thema goed aan bij de Onderwijsprijs die wordt uitgereikt aan een onderwijsinstelling of school met bijzondere initiatieven. (De voordrachten onderwijs worden in overleg met de onderwijspartners opgepakt, gecoördineerd vanuit de gemeente).

  Voorwaarden voor deelname

  Bedrijven die meedoen aan de Verkiezing Ondernemersprijs Achtkarspelen 2023 moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het bedrijf is actief bezig met een duurzame strategie en doelstellingen;
  • Het bedrijf heeft minimaal 2 personen in dienst;
  • Het bedrijf staat minimaal 2 jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Noord Nederland. De peildatum is daarbij 31 december 2022;
  • Het bedrijf heeft een positief bedrijfsresultaat en heeft zicht op continuïteit.

  Wat verwachten we van de bedrijven die meedoen aan de verkiezing? 

  • Het bedrijf verleent zijn medewerking aan het verstrekken van voor de verkiezing relevante gegevens. Deze gegevens zijn alleen beschikbaar voor de leden van de jury. Zij hebben een geheimhoudingsplicht. 

  Contactpersonen Ondernemersprijs