De energietoeslag 2023 kunt u nog niet aanvragen. Wij wachten op groen licht van het Rijk.

Het ministerie heeft op 3 juli 2023 een wetsvoorstel voor de energietoeslag 2023 aangeboden aan de Tweede Kamer(externe link). Zodra de Tweede Kamer én de Eerste Kamer beide akkoord zijn met het wetsvoorstel kan de gemeente aan de slag.

Op dit moment kunnen we dus nog niet zeggen wanneer u de energietoeslag 2023 kunt aanvragen. En wanneer we die kunnen betalen. Weten we meer? Dan laten we het weten.

Heeft u geen recht op energietoeslag? Maar heeft u wél moeite met het betalen van uw energierekening?

Dan kunt u bijzondere bijstand bij ons aanvragen. Wij bekijken dan hoe wij u kunnen helpen.

Of kijk op Geldfit.nl(externe link). Daar krijgt u gratis informatie over geld in uw situatie. Bijvoorbeeld over bespaartips of welke regelingen u kunt aanvragen.

Wat kan ik zelf doen om energie te besparen?

Kleine aanpassingen kunnen jaarlijks al veel energieverbruik en geld schelen. Onze energiecoaches helpen u daar graag bij. Dat kan al met kleine stapjes. Bijvoorbeeld door tochtstrips aan te brengen, de verwarming ’s nachts lager te zetten of door minder lang te douchen.

Onze energiecoach geeft u graag tips. Neem contact met ons op voor een afspraak(externe link).

Maakt u schulden door de stijgende energierekening?

Wij kunnen samen met u al uw schulden op een rijtje zetten. Wij gaan dan op zoek naar de beste oplossing zodat u zo snel mogelijk van uw schulden afkomt.

Lees meer over schulddienstverlening

Contact

Heeft u nog vragen over de eenmalige energietoeslag? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0511(externe link) of mail naar gemeente@achtkarspelen.nl.