Corona

Corona

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de situatie in de gemeente rondom het coronavirus en de maatregelen die worden getroffen. 

Hulp voor ondernemers

Hulp voor ondernemers

Ook ondernemers worden zwaar getroffen door het coronavirus. Het kabinet heeft verschillende landelijke maatregelen genomen waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Ook de provincie komt ondernemers op verschillende manieren tegemoet. De gemeente heeft gekeken welke ondersteuning zij kan bieden bovenop het pakket aan maatregelen van de Rijksoverheid.

Lees meer op Hulp voor ondernemers.

Huwelijken

Huwelijken

De coronamaatregelen hebben gevolgen voor de huwelijksceremonies. Lees welke regels voor huwelijken gelden binnen gemeente Achtkarspelen.

Sport

Sport

Het coronavirus heeft invloed op de sport in de gemeente. Sporthallen, gymzalen en het zwembad zijn gesloten. Ook gaan veel trainingen, wedstrijden en evenementen niet door.

Zwembad De Kûpe en abonnementen
Uitstel betaling voor huurders van sportaccommodaties

Zorg en ondersteuning

Zorg en ondersteuning

Het coronavirus heeft grote impact op de mienskip. Iedereen moet zoveel mogelijk thuis blijven en afstand houden. We zien dat allemaal initiatieven ontstaan waarbij mensen elkaar spontaan hulp aanbieden.

- Hulp in coronatijd voor ouders 
Platform voor hulpvragers, hulpaanbieders en andere initiatieven door Kearn
- Bel voor vragen over het coronavirus met het landelijke publieksnummer 0800 - 1351.
- Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig? Neem contact op met de Rode Kruis Hulplijn: 070 - 445 58 88.

Websites met meer informatie

Websites met meer informatie

Op de site van onder andere de GGD Fryslân en van het RIVM vindt u meer informatie over het coronavirus, waaronder veelgestelde vragen en de geldende richtlijnen.

Rijksoverheid
RIVM
GGD Fryslân

Openingstijden gemeentehuis en milieuterrein

Openingstijden gemeentehuis en milieuterrein

Vanwege de coronamaatregelen is het gemeentehuis in Buitenpost is alleen geopend voor publiek mét afspraak. Lees op Afspraak maken hoe het zit.

Het milieuterrein Lutkepost in Buitenpost is gewoon geopend. Wel zijn extra maatregelen genomen. Kom alleen als het noodzakelijkerwijze echt niet anders kan. Er mogen maximaal 5 auto’s tegelijkertijd op het terrein aanwezig zijn, houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en betaal met pin. Dit betekent dat (in geval van drukte) wachttijden kunnen toenemen.

Scholen en kinderopvang

Scholen en kinderopvang

Scholen en kinderopvang zijn in ieder geval tot en met de meivakantie gesloten. Voor kinderen waarvan tenminste één ouder in een vitale beroepsgroep werkt, moet opvang beschikbaar blijven.

Veel gestelde vragen over onderwijs en kinderopvang
- Leerlingenvervoer vanaf 11 mei

Toerisme

Toerisme

Ook het toerisme in de gemeente wordt geraakt door de getroffen coronamaatregelen.

Subsidieregeling COVID-19 maatregelen VTE sector