Nieuws

Nieuws

RSS
 • Gezocht: KAMPIOENEN!

  (23-01-2020)

  De gemeente Achtkarspelen gaat de sportkampioenen van 2019 huldigen tijdens een feestelijke bijeenkomst op het gemeentehuis op woensdagmiddag 25 maart 2020.

 • 10 februari: Energieavond voor ondernemers

  (23-01-2020)

  Maandagavond 10 februari zijn ondernemers uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel van harte welkom bij een energieavond. De avond is van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur (inloop om 19.00 uur) in het MFA Tillehûs in Kootstertille (Goudtsjeblomstrjitte 34-a).

 • Regio Noordoost Fryslân stelt mobiliteitsvisie vast

  (22-01-2020)

  Een goede bereikbaarheid zorgt ervoor dat Noordoost Fryslân een dynamische plattelandsregio is waar het mooi wonen, werken en leven is. De regio heeft als ambitie: gezonde, vlotte, veilige en duurzame mobiliteit en een mobiliteitsnetwerk dat de bestaande netwerken voor fiets, openbaar vervoer en auto aan elkaar verknoopt. Zodat iedereen kan kiezen hoe hij wil reizen, en het makkelijk is om over te stappen. Op 21 januari 2020 hebben de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Noardeast-Fryslân en Tytsjerksteradiel en de provincie Fryslân de Mobiliteitsvisie voor Noordoost Fryslân en de regionale opgaven vastgesteld.

 • Jeugd-, dorpen- en Participatieteams samen verder In gebiedsteam

  (24-12-2019)

  Soms komt u er zelf even niet uit en heeft u ondersteuning nodig. Afhankelijk van uw vraag had u hierover contact met het dorpenteam, participatieteam of jeugdteam van Achtkarspelen. Vanaf 1 januari 2020 gaan deze teams samen verder in een gebiedsteam en kunt u daar terecht met al uw vragen. De gebiedsteams zijn er voor alle inwoners uit de gemeente van jong tot oud.

 • Bijna een jaar in een nieuwe rol

  (24-12-2019)

  Een jaar geleden, op 13 december 2018, ging bij ons thuis de telefoon: de voorzitter van de vertrouwenscommissie met het dringende verzoek om zo snel mogelijk naar het gemeentehuis in Buitenpost te komen. De vertrouwenscommissie wilde me graag voorstellen aan de gemeenteraad van Achtkarspelen, als opvolger van Gerben Gerbrandy. Terwijl ik mijn jasje dichtknoopte, stuurde ik nog snel een appje naar mijn familie. Ik stapte in de auto en reed een voor ons compleet nieuwe toekomst tegemoet.

 • Ruim vier ton voor actie ‘Geef gas met Energie!’

  (20-12-2019)

  Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel helpen huiseigenaren energie te besparen

  De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gaan huiseigenaren helpen om energie te besparen en zo bijdragen aan de CO2-reductie. De gemeenten krijgen € 425.000 van het rijk voor de actie ‘Geef gas met Energie!’.

 • 75 jaar vrijheid: subsidieregeling voor activiteiten

  (12-12-2019)

  Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel stellen subsidie beschikbaar voor activiteiten die in 2020 worden georganiseerd rond 75 jaar vrijheid. Beide gemeenten stellen € 10.000 euro beschikbaar. Subsidie kan aangevraagd worden van 1 januari tot en met 29 februari 2020.  

 • Stand van zaken zwembad Buitenpost

  (11-12-2019)

  In 2020 willen we de bouw van het nieuwe zwembad in Buitenpost starten. Voor de bouw daadwerkelijk los kan moeten veel zaken geregeld worden, denk aan bijvoorbeeld ontwerp bestemmingsplan, aanbesteding, kapvergunning. Hier zijn afgelopen maanden stappen in gezet. In dit bericht leest u wat de laatste stand van zaken is.

 • Wethouder bezoekt ondernemers in Achtkarspelen

  (15-11-2019)

  Wethouder Economische Zaken, Harjan Bruining ging op de Dag van de Ondernemer op bezoek bij twee bedrijven in de gemeente Achtkarspelen. De wethouder ging naar Pilat en Pilat Producties en Loon-, Grondverzet- & Transportbedrijf Luimstra. ‘Ondernemers zorgen in de gemeente niet alleen voor werkgelegenheid, maar dragen ook bij aan het voorzieningenniveau, de sponsoring van sportieve en culturele activiteiten en de algehele leefbaarheid’, aldus de wethouder.

 • Wethouder Spoelstra wil van bouwkavels af

  (14-11-2019)

  ‘Wij hebben nog een aantal mooie bouwkavels te koop in Achtkarspelen en daar willen we vanaf’, zei wethouder Jouke Spoelstra. ‘In Boelenslaan, Buitenpost, Twijzel en Twijzelerheide zijn kavels beschikbaar.’ Volgens de wethouder zijn er voor mensen met plannen voor het bouwen van een huis nog mogelijkheden. ‘Uiteraard bepaalt het bestemmingsplan per dorp welk type woning gebouwd kan worden, maar vrijblijvend informeren kan altijd.’ Via de volgende link is per dorp aangegeven welke kavels beschikbaar zijn, inclusief de bijbehorende verkoopprijzen. De grond wordt bouwrijp en goed bereikbaar vanaf de weg opgeleverd.

 • Start wegwerkzaamheden in Kootstertille

  (06-11-2019)

  Na de straten Frisostrjitte, Nassauwyk en de Maria Louiseloane gaat nu ook de Goudtsjeblom-, Dahlia- en Klaproasstrjitte in Kootstertille op de schop. Het riool en de straat worden aangepakt. Wethouder Max de Haan gaf woensdag het startsein voor de werkzaamheden. ‘Over het ontwerp zijn goede gesprekken geweest met buurtbewoners, de scholen en Plaatselijk Belang Kootstertille. aldus Max de Haan.

 • Bevolkingsonderzoek in de gemeente Achtkarspelen

  (31-10-2019)

  Vanaf 1 november kunnen vrouwen uit de gemeente Achtkarspelen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar weer meedoen aan het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek borstkanker.

 • Achtkarspelen met vertrouwen de toekomst in

  (10-10-2019)

  Het college van Achtkarspelen presenteert donderdag 31 oktober een sluitende meerjarenbegroting aan de raad. Wethouder Harjan Bruining is blij met het resultaat. ‘Het saldo van de meerjarenbegroting is positief maar de gemeente blijft kwetsbaar voor onvoorziene kosten in het Sociaal Domein en de zuinigheid van het rijk.’

 • Identiteitsbewijs (uit)lenen is strafbaar

  (22-05-2019)

  De gemeente wil jongeren die gebruik maken van een vals ID-bewijs of hun ID-bewijs uitlenen, erop wijzen dat dit grote gevolgen kan hebben.

 • 23 april inloopavond nieuw zwembad Buitenpost

  (16-04-2019)

  Belangstellenden konden dinsdagavond 23 april de plannen voor het nieuw te bouwen zwembad in Buitenpost bekijken. In de Kûpe werden verschillende schetsen getoond.

 • Gedeputeerde Kielstra op bezoek in de Noardlike Fryske Wâlden

  (06-02-2019)

  Maandag 4 februari bezocht gedeputeerde Kielstra de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Wethouder Hoekstra van Tytsjerksteradiel en wethouder Jonker van Achtkarspelen ontvingen de gedeputeerde bij de klompenmakerij/ klompenmuseum in Noardburgum. Met het bezoek willen beide gemeenten de Noardlike Fryske Wâlden onder de aandacht brengen. “In Friesland hebben we de wadden, de meren en Leeuwarden als culturele hoofdstad 2018 maar we hebben ook de Wâlden. Deze regio heeft alles: cultuur, karakter en streekproducten en dat verdient de aandacht,” aldus wethouder Hoekstra. Naast de gedeputeerde waren er ook gasten van Merk Fryslân en de Toerisme Alliantie Friesland aanwezig om mee te praten over de ontwikkeling van de Noardlike Fryske Wâlden.

Archief