Nieuws

Nieuws

RSS
 • Alleen bladafval in de korven

  (15-10-2019)

  Ook dit jaar zijn er op meerdere locaties in de gemeente bladkorven neergezet.

  U kunt de gevallen bladeren in de korven kwijt. De gemeente zorgt voor het leeghalen van de korven. Op deze manier bestrijden we samen eventuele bladoverlast. Omdat van het ingezamelde bladafval compost wordt gemaakt, is het van groot belang dat in de korven alleen bladafval terechtkomt. Overig groen hoort niet in de korven thuis. Ook als u bladafval heeft verzameld in vuilniszakken vragen wij u alleen de bladeren in de korven te gooien.

 • Achtkarspelen met vertrouwen de toekomst in

  (10-10-2019)

  Het college van Achtkarspelen presenteert donderdag 31 oktober een sluitende meerjarenbegroting aan de raad. Wethouder Harjan Bruining is blij met het resultaat. ‘Het saldo van de meerjarenbegroting is positief maar de gemeente blijft kwetsbaar voor onvoorziene kosten in het Sociaal Domein en de zuinigheid van het rijk.’

 • Aanwijzing lokale publieke media-instelling

  (08-10-2019)

  De huidige aanwijzingstermijn van vijf jaar voor de lokale omroep verloopt op 3 juli 2020.

  Partijen die in aanmerking willen komen voor een aanwijzing als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Achtkarspelen, kunnen voor 4 januari 2020 een aanvraag indienen bij het Commissariaat voor de Media.

 • Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel tekenen samen voor Jongeren Op Gezond Gewicht

  (07-10-2019)

  In de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel krijgen alle jongens en meiden de komende jaren nog meer de mogelijkheid om gezond op te groeien. Wethouders Margreet Jonker (Achtkarspelen) en Andries Bouwman (Tytsjerksteradiel) plaatsten maandag 7 oktober hun handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

 • Voortgezet onderwijs in Achtkarspelen voorzien van watertappunten

  (16-09-2019)

  Op alle scholen voor voortgezet onderwijs in Achtkarspelen is het tappen van water vanaf nu nog makkelijker en leuker. Het Lauwers College en het Nordwin College in Buitenpost schonken 16 september de eerste bidons vol na de opening van de watertappunten in beide kantines. OSG Singelland in Surhuisterveen plaatste vorig jaar al een watertappunt in haar nieuwe schoolgebouw.

 • Achtkarspelen in race voor titel 'bijvriendelijkste gemeente'

  (04-09-2019)

  Achtkarspelen is in de race om te worden gekozen tot bijvriendelijkste gemeente van Nederland. Nederland Zoemt selecteerde vijftien gemeentes die voor deze titel in aanmerking komen.

 • Ontwerp Saneringsprogramma Wegverkeerslawaai N355/N369/N355

  (10-07-2019)

  Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen maakt bekend dat gedurende zes weken het ontwerp-saneringsprogramma ‘Wegverkeerslawaai N355/N369/N355’ ter inzage ligt. Dit is inclusief de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp.

 • 24 juni informatie-avond voor startende ondernemers Gemeentehuis Buitenpost

  (17-06-2019)

  Ben jij een startende ondernemer of heb je plannen om voor jezelf te beginnen? Kom dan op maandag 24 juni a.s. naar de startersavond in Buitenpost! Laat je informeren over wat er allemaal komt kijken bij het starten van een bedrijf en krijg tips van verschillende ondernemers die onlangs hun eigen bedrijf begonnen zijn.

 • Achtkarspelen op financiële koers

  (14-06-2019)

  Het college presenteert donderdag 11 juli een kadernota met een sluitend meerjarenperspectief aan de raad. Wethouder Harjan Bruining is blij met het resultaat. ‘Als gemeente hebben we de komende jaren volop uitdagingen. We zullen hierbij goed moeten blijven sturen op onze financiële positie en alert moeten blijven op landelijke ontwikkelingen die invloed hebben op onze gemeentelijke organisatie.’ De OZB zal voor de inwoners van Achtkarspelen niet meer dan met de inflatie worden verhoogd.

 • Identiteitsbewijs (uit)lenen is strafbaar

  (22-05-2019)

  De gemeente wil jongeren die gebruik maken van een vals ID-bewijs of hun ID-bewijs uitlenen, erop wijzen dat dit grote gevolgen kan hebben.

 • 23 april inloopavond nieuw zwembad Buitenpost

  (16-04-2019)

  Belangstellenden konden dinsdagavond 23 april de plannen voor het nieuw te bouwen zwembad in Buitenpost bekijken. In de Kûpe werden verschillende schetsen getoond.

 • Gedeputeerde Kielstra op bezoek in de Noardlike Fryske Wâlden

  (06-02-2019)

  Maandag 4 februari bezocht gedeputeerde Kielstra de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Wethouder Hoekstra van Tytsjerksteradiel en wethouder Jonker van Achtkarspelen ontvingen de gedeputeerde bij de klompenmakerij/ klompenmuseum in Noardburgum. Met het bezoek willen beide gemeenten de Noardlike Fryske Wâlden onder de aandacht brengen. “In Friesland hebben we de wadden, de meren en Leeuwarden als culturele hoofdstad 2018 maar we hebben ook de Wâlden. Deze regio heeft alles: cultuur, karakter en streekproducten en dat verdient de aandacht,” aldus wethouder Hoekstra. Naast de gedeputeerde waren er ook gasten van Merk Fryslân en de Toerisme Alliantie Friesland aanwezig om mee te praten over de ontwikkeling van de Noardlike Fryske Wâlden.

Archief

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?