Nieuws

Nieuws

RSS
 • Identiteitsbewijs (uit)lenen is strafbaar

  (06-08-2018)

  De gemeente maakt zich zorgen over jongeren die gebruik maken van een vals ID-bewijs of hun ID-bewijs uitlenen. We willen iedereen erop wijzen dat dit grote gevolgen kan hebben.

 • Problemen online afspraken maken

  (01-08-2018)

  Een aantal weken geleden is er een update geweest van het afsprakensysteem. Het afsprakensysteem werkt daardoor niet goed in verouderde browsers.

 • Schoon water bij recreatiestrandje Skûlenboarch

  (31-07-2018)

  Heerlijk verkoeling zoeken met deze zomerse temperaturen?  Dit kan nog steeds in het schone water van recreatiestrandje Skûlenboarch. Door de aanhoudende warmte en droogte neemt echter de kwaliteit van het buitenwater af. Om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van het water bij Skûlenboarch goed is wordt deze continue gecontroleerd door Wetterskip Fryslan. Elke twee weken wordt er een meting gedaan op onder andere blauwalg.

 • Toelatingsprocedure overeenkomsten maatwerkvoorzieningen Wmo 2018 en verder

  (27-07-2018)

  Leveranciers van zorg die in aanmerking willen komen voor een overeenkomst tot levering van maatwerkvoorzieningen in het kader van de Wmo kunnen gebruik maken van de “Openhouse”-toelatingsprocedure.

 • Wetterskip Fryslân stelt met ingang van donderdag 26 juli een beregeningsverbod in

  (25-07-2018)
 • Rook- en stookverbod in bossen en natuurterreinen

  (23-07-2018)

  In verband met de aanhoudende droogte, warmte en wind heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Achtkarspelen besloten om vanaf 24 juli 2018 op basis van artikel 2:18 lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een rookverbod in te stellen in bossen en natuurterreinen. Dit rookverbod houdt in:

 • Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel breiden samenwerking verder uit

  (13-07-2018)

  Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel breiden hun samenwerking verder uit. Daarmee willen beide gemeenten een nog betere dienstverlening voor de inwoners realiseren. Voor de uitbreiding is een bestuurlijke visie opgesteld met als uitgangspunt: ‘Samen tenzij’. Dit betekent dat de gemeenten op zoveel mogelijk gebieden willen samenwerken, tenzij dit onmogelijk is.

 • Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bieden extra ondersteuning aan werkzoekenden

  (23-04-2018)

  De gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen zijn gestart met het bieden van extra ondersteuning aan inwoners die werk zoeken en een uitkering ontvangen anders dan een bijstandsuitkering. Het gaat om vrijwillige en vrijblijvende ondersteuning gericht op het vinden van een baan. Er zijn momenteel kansen op de arbeidsmarkt, deze blijven onbenut omdat werkzoekenden meestal alleen binnen hun eigen werkgebied zoeken. Door extra ondersteuning richting het vinden van werk kunnen de mogelijkheden die het UWV biedt gecombineerd worden met de mogelijkheden die de gemeenten hebben.

 • Alle kinderen van Achtkarspelen doen mee door het Kindpakket

  (23-02-2018)

  De gemeente Achtkarspelen, Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds tekenden donderdag 22 februari jl. een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor het Kindpakket. ‘Ieder kind heeft recht op gelijke kansen voor de toekomst. Teveel kinderen komen door een moeilijke financiële situatie van de ouders maar nauwelijks in aanraking met cultuur, laat staan dat ze het kunnen beoefenen. Ook sport is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Daarom willen we de financiële drempels wegnemen en kinderen kansen bieden’, aldus wethouder Sjon Stellinga.

Archief

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?