Nieuws

Nieuws

RSS
 • Ontwerp Saneringsprogramma Wegverkeerslawaai N355/N369/N355

  (10-07-2019)

  Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen maakt bekend dat gedurende zes weken het ontwerp-saneringsprogramma ‘Wegverkeerslawaai N355/N369/N355’ ter inzage ligt. Dit is inclusief de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp.

 • Gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zetten zich in voor mantelzorgers

  (20-06-2019)

  De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bundelen hun krachten als het gaat om het vinden van ontspanningsmogelijkheden voor mantelzorgers. De wensen van mantelzorgers vormen daarbij de basis.

 • 24 juni informatie-avond voor startende ondernemers Gemeentehuis Buitenpost

  (17-06-2019)

  Ben jij een startende ondernemer of heb je plannen om voor jezelf te beginnen? Kom dan op maandag 24 juni a.s. naar de startersavond in Buitenpost! Laat je informeren over wat er allemaal komt kijken bij het starten van een bedrijf en krijg tips van verschillende ondernemers die onlangs hun eigen bedrijf begonnen zijn.

 • Achtkarspelen op financiële koers

  (14-06-2019)

  Het college presenteert donderdag 11 juli een kadernota met een sluitend meerjarenperspectief aan de raad. Wethouder Harjan Bruining is blij met het resultaat. ‘Als gemeente hebben we de komende jaren volop uitdagingen. We zullen hierbij goed moeten blijven sturen op onze financiële positie en alert moeten blijven op landelijke ontwikkelingen die invloed hebben op onze gemeentelijke organisatie.’ De OZB zal voor de inwoners van Achtkarspelen niet meer dan met de inflatie worden verhoogd.

 • Identiteitsbewijs (uit)lenen is strafbaar

  (22-05-2019)

  De gemeente wil jongeren die gebruik maken van een vals ID-bewijs of hun ID-bewijs uitlenen, erop wijzen dat dit grote gevolgen kan hebben.

 • 23 april inloopavond nieuw zwembad Buitenpost

  (16-04-2019)

  Belangstellenden konden dinsdagavond 23 april de plannen voor het nieuw te bouwen zwembad in Buitenpost bekijken. In de Kûpe werden verschillende schetsen getoond.

 • Gedeputeerde Kielstra op bezoek in de Noardlike Fryske Wâlden

  (06-02-2019)

  Maandag 4 februari bezocht gedeputeerde Kielstra de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Wethouder Hoekstra van Tytsjerksteradiel en wethouder Jonker van Achtkarspelen ontvingen de gedeputeerde bij de klompenmakerij/ klompenmuseum in Noardburgum. Met het bezoek willen beide gemeenten de Noardlike Fryske Wâlden onder de aandacht brengen. “In Friesland hebben we de wadden, de meren en Leeuwarden als culturele hoofdstad 2018 maar we hebben ook de Wâlden. Deze regio heeft alles: cultuur, karakter en streekproducten en dat verdient de aandacht,” aldus wethouder Hoekstra. Naast de gedeputeerde waren er ook gasten van Merk Fryslân en de Toerisme Alliantie Friesland aanwezig om mee te praten over de ontwikkeling van de Noardlike Fryske Wâlden.

 • Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bieden extra ondersteuning aan werkzoekenden

  (23-04-2018)

  De gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen zijn gestart met het bieden van extra ondersteuning aan inwoners die werk zoeken en een uitkering ontvangen anders dan een bijstandsuitkering. Het gaat om vrijwillige en vrijblijvende ondersteuning gericht op het vinden van een baan. Er zijn momenteel kansen op de arbeidsmarkt, deze blijven onbenut omdat werkzoekenden meestal alleen binnen hun eigen werkgebied zoeken. Door extra ondersteuning richting het vinden van werk kunnen de mogelijkheden die het UWV biedt gecombineerd worden met de mogelijkheden die de gemeenten hebben.

Archief

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?