Nieuws

Nieuws

RSS
 • Geen treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost

  (18-02-2019)

  Van woensdag 20 februari tot en met zondag 24 februari rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost. Aannemer Heijmans schuift dan de onderdoorgangen (tunnels) bij Feanwâlden en Hurdegaryp op zijn plaats. Het inschuiven van de onderdoorgangen levert spectaculaire beelden op. Publiek is welkom om te komen kijken.

 • Bouw van 16 woningen in Buitenpost kan starten

  (14-02-2019)

  Met het zetten van een handtekening door wethouder Jouke Spoelstra en directeur Riekele Heida van Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) is de herontwikkeling van De Lits in Buitenpost een feit. Op de locatie worden 16 woningen gebouwd. ‘Het is tijd voor een nieuwe invulling van de voormalige locatie van het Lauwers College’, aldus wethouder Spoelstra. ‘Er is ruimte voor woningbouw en dat gaat nu gebeuren.’ Volgens Riekele Heida komt een gezamenlijke wens van gemeente en de SWA uit. ‘Na het afwegen van verschillende opties over de invulling gaan we los.’ Overleg tussen gemeente en SWA hebben geleid tot een definitief koopcontract. Met het ondertekenen van die overeenstemming is de realisatie van woningen mogelijk.

 • Kom in de voorjaarsvakantie naar de sportinstuiven

  (07-02-2019)

  In de voorjaarsvakantie kunnen basisschoolkinderen weer meedoen aan sportinstuiven. In sporthal ‘De Hege Fiif’ in Hurdegaryp en sporthal ‘de Fugelkamp’ in Harkema kunnen de kinderen van groep 1 tot en met 8 (groep 1 en 2 onder begeleiding van ouders) kosteloos meedoen aan verschillende sporten en spelletjes.

 • Gedeputeerde Kielstra op bezoek in de Noarlike Fryske Wâlden

  (06-02-2019)

  Maandag 4 februari bezocht gedeputeerde Kielstra de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Wethouder Hoekstra van Tytsjerksteradiel en wethouder Jonker van Achtkarspelen ontvingen de gedeputeerde bij de klompenmakerij/ klompenmuseum in Noardburgum. Met het bezoek willen beide gemeenten de Noardlike Fryske Wâlden onder de aandacht brengen. “In Friesland hebben we de wadden, de meren en Leeuwarden als culturele hoofdstad 2018 maar we hebben ook de Wâlden. Deze regio heeft alles: cultuur, karakter en streekprodukten en dat verdient de aandacht,” aldus wethouder Hoekstra. Naast de gedeputeerde waren er ook gasten van Merk Fryslân en de Toerisme Alliantie Friesland aanwezig om mee te praten over de ontwikkeling van de Noardlike Fryske Wâlden.

 • Arjan Hut nije doarpsdichter Achtkarspelen

  (31-01-2019)

  Arjan Hut is de kommende twa jier Wâlddichter fan Achtkarspelen. Arjan Hut (1976) is opgroeid yn Surhústerfean en wennet yn Ljouwert. Dêr hat er opliedings ta learaar Ingelsk en Frysk folge, mar is úteinlik dichter wurden. Yn 2005 waard Arjan keazen as earste stedsdichter fan Ljouwert.

 • Samenwerken aan gezondheid in Drogeham

  (23-01-2019)

  Dinsdag 22 januari hebben inwoners van Drogeham een beeld gekregen van de gezondheidssituatie in het dorp. Samen met professionals zijn ideeën bedacht hoe het dorp ondersteund kan worden nog gezonder te worden.

 • Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bieden extra ondersteuning aan werkzoekenden

  (23-04-2018)

  De gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen zijn gestart met het bieden van extra ondersteuning aan inwoners die werk zoeken en een uitkering ontvangen anders dan een bijstandsuitkering. Het gaat om vrijwillige en vrijblijvende ondersteuning gericht op het vinden van een baan. Er zijn momenteel kansen op de arbeidsmarkt, deze blijven onbenut omdat werkzoekenden meestal alleen binnen hun eigen werkgebied zoeken. Door extra ondersteuning richting het vinden van werk kunnen de mogelijkheden die het UWV biedt gecombineerd worden met de mogelijkheden die de gemeenten hebben.

 • Weinig te besteden? Vraag het Kindpakket aan!

  (06-06-2017)

  Het kan voorkomen dat je als ouder(s) te weinig geld hebt om je kind (of kinderen) mee te laten doen aan bijvoorbeeld schoolreisje, sport, muziekles of om een verjaardag te vieren.

Archief

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?