Nieuws

Nieuws

RSS
 • Home-Start NOF viert 5 jarig jubileum met een theatervoorstelling

  (13-04-2018)

  In de IJsherberg in Dokkum was het woensdagmiddag 11 april een drukte van belang. Zo’n honderd ouders, kinderen en vrijwilligers hebben genoten van de familievoorstelling van theater ‘Vertellis’.

 • Goed idee voor Noordoost-Fryslân? Laat het weten!

  (11-04-2018)

  Streekwurk is op zoek naar initiatiefrijke inwoners en organisaties die een goed idee hebben om de leefbaarheid en economische veerkracht in hun dorp of stad te verbeteren.

 • Natuurinrichting en aanleg fietspad in Drogehamstermieden

  (04-04-2018)

  Beleef, geniet en beweeg in de Drogehamstermieden

 • Voorlopige uitslag referendum Wiv

  (23-03-2018)
 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen

  (23-03-2018)
 • Overdracht clubgebouw aan tennisclub Harkema

  (20-03-2018)

  Met het openen van het clubgebouw van tennisclub Harkema, werd maandagmiddag de overdracht van de gemeente door de wethouders Klaas Antuma en Jouke Spoelstra onderstreept. ‘Aanstaande zaterdag is de feestelijke opening voor de leden en de inwoners van Harkema. Maar bij dit moment willen we heel specifiek stilstaan’, aldus Klaas Antuma. Met de realisatie van een nieuw tennisbaancomplex achter de sporthal Fûgelkamp is de oude tennisbaanlocatie vrijgemaakt voor woningbouw. Volgens wethouder Spoelstra is er sprake van een win-win situatie ‘Met de ontwikkeling van woningen op de locatie van de oude tennisbaan wordt voorzien in de woningbouwbehoefte.’

 • Project Amargi van start in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

  (14-03-2018)

  Maandag 12 maart vond in Glinstra-state in Burgum de startbijeenkomst van het project Amargi plaats. Het project richt zich op het voorkomen van betalingsachterstanden of nog ergere financiële problemen bij inwoners. Amargi is een initiatief van politicoloog, publicist en oud-wethouder van Amsterdam Pieter Hilhorst. Het project is inmiddels al succesvol ingezet in Den Haag, Hilversum en Leeuwarden. Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel sluiten zich voor het project bij laatstgenoemde gemeente aan.

 • Stertil B.V ontvangt eerste Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Vignet

  (13-03-2018)

  Maandag 12 maart heeft Stertil B.V uit handen van de wethouders Harjan Bruining en Sjon Stellinga het eerste MVO vignet ontvangen. “Werkgevers zoals Stertil B.V die bijdragen aan het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt meedoet moeten herkenbaar zijn en erkenning krijgen voor hun maatschappelijke bijdrage” aldus beide wethouders.

 • Alle kinderen van Achtkarspelen doen mee door het Kindpakket

  (23-02-2018)

  De gemeente Achtkarspelen, Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds tekenden donderdag 22 februari jl. een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor het Kindpakket. ‘Ieder kind heeft recht op gelijke kansen voor de toekomst. Teveel kinderen komen door een moeilijke financiële situatie van de ouders maar nauwelijks in aanraking met cultuur, laat staan dat ze het kunnen beoefenen. Ook sport is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Daarom willen we de financiële drempels wegnemen en kinderen kansen bieden’, aldus wethouder Sjon Stellinga.

 • Start inschrijving voor kavel Lauwerskwartier 2e fase

  (22-02-2018)

  Gemeente Achtkarspelen is bezig met het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Lauwerskwartier. Het gaat om een uitbreiding van ca. 4 hectare aan de zuidwest kant van het Lauwerskwartier, richting de Warreboslaan.

 • Kwijtschelding waterschaps- en gemeentebelastingen 2017 en 2018

  (05-02-2018)

  Sinds 1 januari 2018 zijn de kwijtscheldingaanvragen overgenomen door het Noordelijk Belastingkantoor. Door problemen met het systeem zijn nog niet alle kwijtscheldingsaanvragen 2017 afgehandeld. Het Noordelijk Belastingkantoor doet er alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de nog lopende aanvragen 2017 voor kwijtschelding.

 • Toezicht en Handhaving in de fysieke omgeving

  (21-12-2017)

  Een belangrijke taak van de gemeente is het verlenen van vergunningen en het toezien of de regels in deze vergunningen en andere regels in de fysieke omgeving worden nageleefd. Het team Toezicht, Handhaving en Veiligheid ziet toe op naleving van deze regels.

 • Vluchtelingenopvang in Achtkarspelen

  (21-04-2016)

  De gemeenteraad van Achtkarspelen heeft het college opdracht gegeven om een concreet plan te maken voor de noodopvang van 300 tot 350 vluchtelingen. Op termijn moet deze noodopvang omgevormd kunnen worden tot een AZC. Daarnaast gaat het college onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om 250 tot 300 extra statushouders te huisvesten in Achtkarspelen.

Archief

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?