Nieuws

Nieuws

RSS
 • 24 juni informatie-avond voor startende ondernemers Gemeentehuis Buitenpost

  (17-06-2019)

  Ben jij een startende ondernemer of heb je plannen om voor jezelf te beginnen? Kom dan op maandag 24 juni a.s. naar de startersavond in Buitenpost! Laat je informeren over wat er allemaal komt kijken bij het starten van een bedrijf en krijg tips van verschillende ondernemers die onlangs hun eigen bedrijf begonnen zijn.

 • Achtkarspelen op financiële koers

  (14-06-2019)

  Het college presenteert donderdag 11 juli een kadernota met een sluitend meerjarenperspectief aan de raad. Wethouder Harjan Bruining is blij met het resultaat. ‘Als gemeente hebben we de komende jaren volop uitdagingen. We zullen hierbij goed moeten blijven sturen op onze financiële positie en alert moeten blijven op landelijke ontwikkelingen die invloed hebben op onze gemeentelijke organisatie.’ De OZB zal voor de inwoners van Achtkarspelen niet meer dan met de inflatie worden verhoogd.

 • Definitieve uitslag Europese verkiezingen

  (26-05-2019)

  Op donderdag 23 mei hebben de inwoners van de gemeente Achtkarspelen hun stem uitgebracht tijdens de Europese verkiezingen. 

 • Identiteitsbewijs (uit)lenen is strafbaar

  (22-05-2019)

  De gemeente wil jongeren die gebruik maken van een vals ID-bewijs of hun ID-bewijs uitlenen, erop wijzen dat dit grote gevolgen kan hebben.

 • 12 juni: De Avond van het Wonen

  (22-05-2019)

  De komende maanden stelt de gemeente Achtkarspelen haar nieuwe woonvisie op. Hierin leggen wij het gemeentelijk beleid rondom het wonen vast. Dit doen we graag samen met u. Daarom organiseren we De Avond van het Wonen.

 • Uitnodiging Midsimmermoeting

  (22-05-2019)

  Ook dit jaar is er weer een midsimmermoeting voor inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven, organisaties en verenigingen uit Achtkarspelen. Iedereen is van harte welkom op woensdag 19 juni van 19.30 tot 22.30 uur bij het gemeentehuis (Stationsstraat 18, Buitenpost).

 • Extra aandacht in Achtkarspelen na huiselijk geweld

  (21-05-2019)

  In Achtkarspelen gaan onderwijs, kinderopvang en politie nauw samenwerken bij het organiseren van snelle steun voor kinderen die thuis geweld meemaken. Dinsdag 21 mei tekenden politie, basisscholen, voortgezet onderwijs en kinderopvang in Achtkarspelen het samenwerkingsconvenant Handle with Care.

 • Nalevingsonderzoeken horeca in gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen

  (08-05-2019)

  Gemeenten zijn sinds 2013 verantwoordelijk voor controles op de Drank- en Horecawet. Vorig jaar zijn beide gemeenten gestart met het uitvoeren van nalevingsonderzoeken in de horeca.  Het betreft hier de commerciële en para-commerciële horeca. Na uitgevoerde controles worden nu de eerste bestuurlijke boetes uitgedeeld in beide gemeenten. ‘Alcohol verstoort de ontwikkeling van het brein, de lichamelijke groei en kan meer gevolgen hebben zoals slechte leer- en werkprestaties en ongelukken’, aldus burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel en Oebele Brouwer van Achtkarspelen. ‘Wij vinden de gezondheid van onze jongeren belangrijk en daarom treden wij streng op tegen het verstrekken van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar.’

 • Schapen onderhouden openbaar groen

  (28-04-2019)

  Vorig jaar zijn voor het eerst in de gemeente schapen ingezet om het groen te onderhouden. Ook dit jaar komen de schapen grazen in verschillende dorpen.

 • 23 april inloopavond nieuw zwembad Buitenpost

  (16-04-2019)

  Belangstellenden konden dinsdagavond 23 april de plannen voor het nieuw te bouwen zwembad in Buitenpost bekijken. In de Kûpe werden verschillende schetsen getoond.

 • Gedeputeerde Kielstra op bezoek in de Noardlike Fryske Wâlden

  (06-02-2019)

  Maandag 4 februari bezocht gedeputeerde Kielstra de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Wethouder Hoekstra van Tytsjerksteradiel en wethouder Jonker van Achtkarspelen ontvingen de gedeputeerde bij de klompenmakerij/ klompenmuseum in Noardburgum. Met het bezoek willen beide gemeenten de Noardlike Fryske Wâlden onder de aandacht brengen. “In Friesland hebben we de wadden, de meren en Leeuwarden als culturele hoofdstad 2018 maar we hebben ook de Wâlden. Deze regio heeft alles: cultuur, karakter en streekproducten en dat verdient de aandacht,” aldus wethouder Hoekstra. Naast de gedeputeerde waren er ook gasten van Merk Fryslân en de Toerisme Alliantie Friesland aanwezig om mee te praten over de ontwikkeling van de Noardlike Fryske Wâlden.

 • Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bieden extra ondersteuning aan werkzoekenden

  (23-04-2018)

  De gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen zijn gestart met het bieden van extra ondersteuning aan inwoners die werk zoeken en een uitkering ontvangen anders dan een bijstandsuitkering. Het gaat om vrijwillige en vrijblijvende ondersteuning gericht op het vinden van een baan. Er zijn momenteel kansen op de arbeidsmarkt, deze blijven onbenut omdat werkzoekenden meestal alleen binnen hun eigen werkgebied zoeken. Door extra ondersteuning richting het vinden van werk kunnen de mogelijkheden die het UWV biedt gecombineerd worden met de mogelijkheden die de gemeenten hebben.

Archief

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?