Nieuws

Nieuws

RSS
 • Inloopspreekuur voor inwoners en professionals

  (15-06-2018)

  Vrijdag 15 juni, de dag tegen ouderenmishandeling, werd op het gemeentehuis in Buitenpost een inloopspreekuur gehouden over financieel misbruik bij ouderen. Inwoners en professionals werden door Veilig Thuis Friesland, de gemeente, notaris en de Rabobank geïnformeerd over financieel misbruik en wat je moet doen bij vermoedens hiervan.

 • Op zondag je boodschappen doen in Achtkarspelen

  (14-06-2018)
 • Koninklijke onderscheiding voor Corry Helfrich-Hiemstra uit Surhuisterveen

  (06-06-2018)

  Burgemeester Gerben Gerbrandy heeft dinsdag 5 juni een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Corry Helfrich-Hiemstra (62) uit Surhuisterveen.

 • Burgemeester Gerbrandy kondigt afscheid aan

  (31-05-2018)

  Gerben Gerbrandy stopt op 14 januari 2019 als burgemeester van Achtkarspelen. Hij gaat met pensioen. Dit liet hij donderdagavond aan de gemeenteraad weten.

 • Wie verdient er volgens u een lintje?

  (16-05-2018)

  Op woensdag 26 april 2018 heeft burgemeester Gerben Gerbrandy tijdens de jaarlijkse 'lintjesregen' lintjes mogen uitreiken. Denkt u ook iemand te kennen die daarvoor in aanmerking komt, ga dan de uitdaging aan een lintje aan te vragen!

 • Uitnodiging Midsimmermoeting

  (14-05-2018)

  Na het succes van vorig jaar, is er ook dit voorjaar een midsimmermoeting voor inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven, organisaties en verenigingen uit Achtkarspelen.

 • Schapen onderhouden openbaar groen in Achtkarspelen

  (02-05-2018)

  Op verschillende plaatsen binnen de gemeente Achtkarspelen grazen binnenkort schapen om het groen te onderhouden. De inzet van schapen met dit doel is nieuw, maar past bij het streven van Achtkarspelen om bij te dragen aan de biodiversiteit.

 • Twee Ridders bij lintjesregen in Achtkarspelen

  (26-04-2018)

  Burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen heeft donderdag 26 april twee personen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en twee personen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde in een volle raadzaal in het gemeentehuis te Buitenpost.

 • Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bieden extra ondersteuning aan werkzoekenden

  (23-04-2018)

  De gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen zijn gestart met het bieden van extra ondersteuning aan inwoners die werk zoeken en een uitkering ontvangen anders dan een bijstandsuitkering. Het gaat om vrijwillige en vrijblijvende ondersteuning gericht op het vinden van een baan. Er zijn momenteel kansen op de arbeidsmarkt, deze blijven onbenut omdat werkzoekenden meestal alleen binnen hun eigen werkgebied zoeken. Door extra ondersteuning richting het vinden van werk kunnen de mogelijkheden die het UWV biedt gecombineerd worden met de mogelijkheden die de gemeenten hebben.

 • Natuurinrichting en aanleg fietspad in Drogehamstermieden

  (04-04-2018)

  Beleef, geniet en beweeg in de Drogehamstermieden

 • Voorlopige uitslag referendum Wiv

  (23-03-2018)
 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen

  (23-03-2018)
 • Project Amargi van start in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

  (14-03-2018)

  Maandag 12 maart vond in Glinstra-state in Burgum de startbijeenkomst van het project Amargi plaats. Het project richt zich op het voorkomen van betalingsachterstanden of nog ergere financiële problemen bij inwoners. Amargi is een initiatief van politicoloog, publicist en oud-wethouder van Amsterdam Pieter Hilhorst. Het project is inmiddels al succesvol ingezet in Den Haag, Hilversum en Leeuwarden. Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel sluiten zich voor het project bij laatstgenoemde gemeente aan.

 • Alle kinderen van Achtkarspelen doen mee door het Kindpakket

  (23-02-2018)

  De gemeente Achtkarspelen, Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds tekenden donderdag 22 februari jl. een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor het Kindpakket. ‘Ieder kind heeft recht op gelijke kansen voor de toekomst. Teveel kinderen komen door een moeilijke financiële situatie van de ouders maar nauwelijks in aanraking met cultuur, laat staan dat ze het kunnen beoefenen. Ook sport is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Daarom willen we de financiële drempels wegnemen en kinderen kansen bieden’, aldus wethouder Sjon Stellinga.

 • Toelatingsprocedure overeenkomsten maatwerkvoorzieningen Wmo 2018 en verder

  (23-08-2017)

  Leveranciers van zorg die in aanmerking willen komen voor een overeenkomst tot levering van maatwerkvoorzieningen in het kader van de Wmo kunnen gebruik maken van de “Openhouse”-toelatingsprocedure.

 • Vluchtelingenopvang in Achtkarspelen

  (21-04-2016)

  De gemeenteraad van Achtkarspelen heeft het college opdracht gegeven om een concreet plan te maken voor de noodopvang van 300 tot 350 vluchtelingen. Op termijn moet deze noodopvang omgevormd kunnen worden tot een AZC. Daarnaast gaat het college onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om 250 tot 300 extra statushouders te huisvesten in Achtkarspelen.

Archief

Contact opnemen

Stationsstraat 18
9285 NH Buitenpost (adres en route)

gemeente@achtkarspelen.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!

06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Opmerking/verbeterpunt voor deze website?